صدای شکستن بازارهای جهانی/ تعطیل‌شدن دومین بانک آمریکا

نویسنده : admin admin ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ 86 بازدید 26 نظر

بانک سیگنِچر دومین بانک بزرگ آمریکا تنها دو روز بعد از ورشکستگی بانک سیلیکون‌ولی در کالیفرنیا تعطیل‌ شد.

ورشکستگی و تعطیلی بانک سیگنچر نیویورک، سومین فاجعه بانکی بزرگ در تاریخ آمریکاست.

بایدن گفته: مردم و شرکت‌های آمریکایی باید مطمئن باشند که سپرده‌های آنهازمانی که نیازشان دارند، در دسترس هستند.

مسئولان این آشفتگی را مورد بازخواست و به تلاش‌ها برای تقویت مقررات و نظارت بر بانک‌های بزرگ ادامه می‌دهم.

 تعطیلی بانک سیگنیچر بعد از سیلیکون‌ولی

به گفته دپارتمان خدمات مالی ایالت نیویورک، شرکت بیمه سپرده فدرال کنترل بانک سیگنچر را که در پایان سال گذشته ۱۱۰.۳۶ میلیارد دلار دارایی و ۸۸.۵۹ دلار سپرده داشت، به دست گرفت. شکست سیگنچر به دنبال تعطیلی سیلیکون ولی در روز جمعه، دومین تعطیلی بزرگ در تاریخ ایالات متحده پس از بانک سقوط «واشنگتن میوچوال» در زمان بحران مالی ۲۰۰۸، بود .

البته این بذل و بخشش‌ها از محل بدهی هزاران میلیاردی دولت آمریکا و فدرال رزرو به سایر کشورها تامین مالی میشود. اما کریپتو کارنسی ها هم بی تاثیر نیستند.

با شروع سال ۲۰۲۳ فیات‌ها و کریپتوها وارد یک نقطه عطف جدید شده اند.

▪️اما سرنوشت صرافی FTX در سال جدید گریبان شرکت‌های بیشتری را گرفت. بانک‌های مهمی همچون سیلورگیت و سیلیکون‌ولی در این سال ورشکستگی و تعطیلی را تجربه کردند. حال به نظر می‌رسد نوبت بانک سیگنیچر فرارسیده است. 

همانگونه که گفتیم دارندگان انواع کریپتو‌ این وضعیت را افول پولهای فیات قلمداد می کنند و اقتصاددانان سنتی آن را افول کریپتو میدانند .

▫️بانک سیگنیچر یک موسسه مالی واقع در نیویورک است. فعالیت اصلی این بانک در زمینه ارائه وام و املاک و مستغلات بود که در سال‌های اخیر وارد بازار رمزارزها شد.

ظاهراً  باز نگه‌ داشتن این بانک می‌توانسته ثبات کل سیستم مالی را به خطر بیندازد. در نتیجه سیگنیچر در روز یکشنبه برای جلوگیری از آسیب بیشتر به اقتصاد تعطیل شده است. 

آیا باید منتظر فروپاشی های بیشتر و درخشش طلا باشیم ؟

سقوط شدید دلار آمریکا پس از ورشکستگی "سیلیکون ولی"  ارزش دلار آمریکا روز دوشنبه در شرایطی با افت شدیدی روبرو شده است که مقام های ایالات متحده تلاش های خود را برای مهار تبعات منفی ورشکستگی بانک سیلیکون ولی افزایش داده اند.

کاهش ارزش دلار در شرایطی است که سرمایه گذاران امیدوارند ورشکستگی این بانک آمریکایی موجب شود فدرال رزرو سیاست های پولی خود را تاحدی تسهیل کند.

دولت آمریکا تدابیری را برای برطرف کردن نگرانی مشتریان این بانک اتخاذ و اعلام کرده است که مشتریان سیلیکون ولی می توانند از روز دوشنبه به پس اندازهای خود دسترسی داشته باشند.

شاخص دلار آمریکا در برابر شش ارز معتبر بین المللی با 0.528 درصد کاهش به کمتر از 103.69 واحد رسیده که پایین ترین سطح در یک ماه اخیر است.

در حالی که نشست بعدی فدرال رزرو قرار است 22 مارس برگزار شود، بانک گلدمن ساکس پیش بینی کرده است که فدرال رزرو در این نشست نرخ بهره را تغییر نخواهد داد.