دسته بندی ها
تعداد بخشنامههای تجارت خارجی در 10 ماهه امسال نصف شد
رئیس کل گمرک اعلام کرد: تعداد بخشنامههای مربوط به تجارت خارجی در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به نصف کاهش یافته است.
به گزارش روابط عمومی هلدینگ بهساز مشارکتهای ملت،بنقل از گزارش شادا، محمد رضوانی فر، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان هرمزگان که به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد، درباره گلایه فعالان اقتصادی از بخشنامههای خلق الساعه تصریح کرد: تعداد بخشنامههای مرتبط با حوزه تجارت خارجی کشور در 10 ماه سال گذشته نسبت به سال قبل نصف شده یعنی 210 بخشنامه سال گذشته در این مقطع اکنون کمتر از 105 مورد شده است.
وی یادآور شد: بر اساس بخشنامه اردیبهشت ماه دولت، هر بخشنامهای جدیدی در حوزهی تجارت خارجی باید در درگاه ملی قوانین بارگذاری و 15 روز بعد لازمالاجرا شود اما اینکه ظرف مدت کوتاهی درباره محصولات کشاورزی تعرفه گذاری شود از سوی گمرک پذیرفته نیست.وی درباره موضوع استاندارد و کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات گمرک نیز توضیح داد: بر اساس تبصره دو ماده 17 و ماده 31 قانون استاندارد، سازمان استاندارد مکلف است که ظرفیت فنی و اجرایی آزمایشهای تعیین ماهیت را ایجاد کند هم گمرک مکلف شده که فقط از این مسیر درباره انطباق و تعیین ماهیت گزارش گیری کنیم.
17 سال است که با همین رویه رفتیم حدود 2 هزار تعرفه از همین مسیر تعیین ماهیت شده است.معاون وزیر اقتصاد گفت: سال جاری فقط 130 هزار اظهارنامهی واردات همین مسیرهای تعیین ماهیت را رفته که 19 میلیارد دلار است بنابراین نمی توان ساز و کار را بدون تمهید روش جدیدی متوقف کرد.رئیس کل گمرک اظهارکرد: گلایهی فعالان اقتصادی البته درست است و بر همین اساس توافقی در روزهای گذشته با سازمان استاندارد کردیم تا دستورالعمل جدید را تا 15 اسفند ارائه و همان روش گذشته را فعلا ادامه دهند و امیدواریم از شنبه به روال قبل بازگردیم.
وی درباره مطالبات فعالان اقتصادی درموضوع کشتیرانی تاکید کرد: بر اساس ماده هفت قانون مقررات صادرات، دولت موظف که اماکن خاصی را برای نگهداری کالاهای مورد نیاز تجهیزات و تعمیرات ناوگانهای تجاری دریایی فراهم کند. در تبصره دوم این کالاها از شمول پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف شده است.
یا باید از ظرفیت ماده 51 قانون امور گمرکی استفاده کنیم، دوستان تجهیزات مورد نیاز را بیاورند، ورود موقت کنند یا این ظرفیت برای آنها در استان ایجاد شود.
وی از مقامات استانی خواست تا زمینه اجرای این قانون که برای توسعهی دریایی گذاشته شده اما تا کنون اجرا نشده است، را ایجاد کنند. رضوانی فر در پاسخ به برخی مطالبات دیگر مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی به برگزاری آزمون کارگزاری و شکسته شدن انحصار تاکید کرد: البته در این زمینه اصلاحاتی مربوط به برخی مواد آییننامه امور گمرکی لازم است که پیشنهاد آن را تهیه کردیم و نظر مشورتی دوستان را هم گرفته ایم تا این ایرادات هم برطرف شود.
رضوانی فر با اشاره به درخواست گمرک از بیش از 5 ماه گذشته از سندیکاها، اتحادیهها و انجمنهای تخصصی در بهروزرسانی ارزش در سامانه گمرک تاکید کرد: با توجه به حجم مکاتباتی که با اتاق ایران، اتاق تهران و سندیکاها اما بازخوردی که انتظار داشتیم را نگرفتیم و هنوز 550 هزار قلم کالا نیازمند به روزرسانی در ارزش گذاری است.